Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, предаде БНР,

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, предаде БНР,
Коментари Харесай

Поредна рокада в служебната власт - земеделският министър освобождава поста

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, съобщи БНР, като уточни, че информацията е доказана от Минисерски съвет. Вътев беше един от четиримата министри от предходното държавно управление, ръководено от акад. Николай Денков, които резервираха постовете си и в служебния кабинет.

Малко по-късно от държавната пресслужба оповестиха, ч министър председателят Димитър Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен като министър на земеделието и храните, оповестиха от Министерския съвет. Главчев предлага поста да заеме Георги Тахов. 

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш, без да се стигне до нужните законодателни и управнически решения с нужната финансова обезпеченост, като да вземем за пример украинската помощ за земеделските стопани за 2024 година и към момента нестартиралата акция по директните заплащания, което основава съществени усложнения в бранша.

Пребиваването на Вътев в министерството на земеделието се свързваше с редица законодателни начинания, които браншовите организации чакат от дълго време, само че и с редица недоволства, митинги и искане за отстраняването му от поста.

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет той подаде оставка.

Снощи пък стана ясно, че служебният кабинет е изпратил искане към президента Румен Радев да назначи нов министър на външните работи - Даниел Митов. Той би трябвало да размени на поста Стефан Димитров. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР