Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка - потвърдиха

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка - потвърдиха
Коментари Харесай

Министърът на земеделието е подал оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка - потвърдиха за Хоризонт от Министерския съвет.

Вътев беше един от четиримата министри  на постоянното държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които резервираха постовете си и в служебния кабинет. Пребиваването му в министерството на земеделието досега е обвързвано с редица законодателни начинания, които браншовите организации чакат от дълго време, само че и с редица недоволства, митинги и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет, той подаде оставка.

Според осведомени повода за промяната била, че служебният министър-председател не харесва по какъв начин работи земеделският министър Кирил Вътев.

На негово място Главчев предлага да бъде назначен Георги Тахов, който сега е изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ".

Късно нощес служебният министър председател изиска президентът Румен Радев да смени министъра на външните работи Стефан Димитров. Предложението на служебния министър председател е постът във Външно да бъде стихотворец от Даниел Митов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР