Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се включи в

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се включи в
Коментари Харесай

Вътев се включи в събитията за Седмицата на биохраните

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се включи в събитията по отбелязване на Седмицата на биохраните , оповестиха от аграрното министерство. Той посети фермерския пазар до Министерството на земеделието и храните, на които са изложени щандове с био артикули.

Министерството стартира поредност от начинания на територията на страната за да се разпространява биологичното земеделие измежду необятната общност, да се увеличи потребителското доверие към биологичните артикули, както и да се разшири обсега на цялата хранителна верига.

От през вчерашния ден до събота се провеждат тематични дегустационни щандове в 10 магазина на 2 търговски вериги в София. От министерството показаха:

„ Ако във Вашия магазин има подобен щанд с био храни – спрете, пробвайте и поговорете с производителите! Те ще ви опишат за качествата на био продуктите, ще ви осведомят по какъв начин се създават, какви правила и какъв надзор се съблюдава при тях. Контактът сред потребителите и производителите на биологични храни е извънредно значим при избора на храна. На място ще можете да вкусите: млечни артикули, айрян, кефир, био сирене и кашкавал, както и изкушаващи веган пралини с фъстъчен крем. “

В събота ще бъдат проведени Дни на отворените порти в 6 биологични ферми и преработвателни предприятия на територията на страната. Там на място ще се показва метода на произвеждане и високите биологични стандарти при развъждане на културите и животните, и при преработката на храните.

Събитията, са в продължение на част от водената от Министерството на земеделието и храните политика по одобряване на пазара на биологичното произвеждане .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР