Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с представители

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с представители
Коментари Харесай

Браншови организации от земеделието се обединиха за създаване на нов Закон за кооперативите

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев разиска с представители на браншови организации от бранш " Земеделие “ основаването на ново законодателство за кооперативите. Това стана по време на първото съвещание на работната група за правене на законодателни промени, което се организира в Министерство на земеделието и храните, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Министър Кирил Вътев съобщи, че сдружаването ще докара до по-добри стопански резултати, ще усъвършенства разноските по агрохранителната верига, както и ще усъвършенства позициите на българските производители на пазара.

Всички участници се сплотиха към нуждата от регламентиране на функционалностите и активността на кооперативите, като форма на обединявания на физически и  юридически лица от бранша. Работната група беше единна, че в този момент настоящият Закон за кооперациите не би трябвало да се трансформира.

От своя страна представителите на браншови организации поддържаха концепцията и показаха, че кооперирането ще им даде опция за сполучлива реализация и ще се реализира по-ниската себестойност на продукцията. В новия нормативен акт следва да се регистрират особеностите в активността на кооперативите на аграрни производители, както и да се защитят ползите на всички участници в тях.

На срещата бяха избрани участниците от работната група, които да работят по правенето на разбор на актуалната обстановка, както и за изследването на опита на другите страни в тази сфера, след което резултатите ще бъдат дискутирани на следващо съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР