Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с браншови

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди с браншови
Коментари Харесай

България иска да увеличи производство на мляко и месо

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев разиска с браншови организации от бранш „ Животновъдство “ идните промени в Стратегическия проект и ограниченията, които би трябвало да се подхващат, за увеличение на българското произвеждане на мляко и месо .

В полемиката взеха присъединяване зам.-министрите на земеделието и храните Александър Йоцев и Деян Стратев , представители на Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ и аграрната просвета.

Вътев подсети, че мерките в бранша би трябвало да стъпват на разбори по какъв начин увеличената продукция ще стигне до пазара. В рамките на полемиката животновъдите от направленията млечно и месно говедовъдство, биволовъдство, овцевъдство и козевъдство показаха позициите си по предложенията на агроминистерството за изменение на Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година

Земеделските производители формулираха съответни механизми за увеличение на продуктивността и подобряването на породния състав в страната. Те показаха и опасенията си, свързани с актуалните пазарни провокации, в това число ниските изкупни цени на млякото и нарасналите индустриални разноски.

На срещата стана ясно, че у нас към този момент е образувана е работната група, която ще създаде Закон за търговията с земеделски артикули . Министър Вътев срещна земеделските производители и с идните промени в Закона за собствеността и прилагане на земеделските земи, за животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци да получават с преимущество земи от държавния и общинския аграрен фонд, както и с проектите за улеснен достъп до вода за фермите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР