Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов
Коментари Харесай

Няма опасност от преливане в следствие на контролираното изпускане на язовир "Тича"

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила, дружно с министъра на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила инспектираха процеса на следено изпускане на язовир „ Тича “.

Поради бързото размразяване на снеговете се постанова изпускане на язовира с размер 18 м3/сек, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ. Напоителни системи са поискали следено изпускане през главния изпусквател, защото е надвишен контролния размер на язовира. Очакваното преливно количество е общо до 35 м3/сек. Дори да има преливане, водите се заустват в р. Камчия, където свободното оразмерително преливно водно количество е 250 м3/сек/, при общ размер 432 м3/сек/. Това значи, че все още, в региона няма заплаха от наводнения, защото речните корита могат да поемат следеното изпускане. Жителите на околните обитаеми места към този момент са осведомени за дейностите на районните институции и за всички подхванати превантивни ограничения.

През последните дни „ Напоителни системи “ АД следи всички 190 язовири, благосъстоятелност на сдружението. Въведено е непрекъснато дежурство и има подготвеност за задействане на спешните групи при положение на пораждане на обстановка. Там където е належащо язовирите се изпускат следено през главните изпускатели за поддържане на свободен размер. Въпреки изпускането няма заплаха за трайно понижаване на размерите в язовирите. Земеделците ще бъдат обезпечени с задоволително количество вода през дейния поливен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР