Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов разпореди проверка

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов разпореди проверка
Коментари Харесай

Министър Порожанов нареди проверка на БАБХ заради умъртвените птици

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов разпореди инспекция на активността на Българската организация по сигурност на храните по отношение на умъртвяването на над 100 птици, измежду които имаше и човеци от предпазен тип.

Съгласно заповедта на министъра инспекцията ще бъде осъществена от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите, взаимно с дирекция „ Животновъдство “ в МЗХГ.

Тя би трябвало да откри спазени ли са всички правила и процедури по ветеринарномедицинското законодателство от чиновниците на БАБХ, излиза наяве от прессъобщение на министерството.

Днес ОFFNews разгласява материал , от който излиза наяве, че БАБХ е евтаназирала животните, които са пристигнали у нас без документи, нелегално.

Те са били конфискувани от столичния зоопарк без нужните протоколи, а решението за гибелта им е взето без да се вземе под внимание мнението на специалистите от столичната зоологическа градина. Птиците също по този начин са били умъртвени от ветеринари на БАБХ, които нямат право на това. Те могат да евтаназират единствено в крайни случаи на зараза, какъвто сега у нас няма. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР