Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът
Коментари Харесай

Министрите Порожанов и Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли определиха като огромни възможностите за сътрудничество в земеделието


Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на околната среда, водите и земеделието на Саудитска Арабия Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли дефинираха като големи опциите за съдействие в региона на земеделието, отглеждането на животни и рибарството сред двете страни. Двамата разговаряха в границите на визитата на премиера Бойко Борисов. Подписано беше и съглашение за съдействие в селскостопанския бранш.

Документът основава благоприятни условия за осъществяване на взаимни планове, обмяна на опит при потребление на модерни технологии в селското стопанство, отглеждането на животни и рибарството, както и замяна на законодателства и политики, регламентиращи селскостопанския бранш. Той ще докара до стимулиране на търговията със аграрни артикули посредством улеснение на достъпа до пазара на всяка от страните. Страните се ангажират да предизвикват вложенията в аграрната област, реализирането на взаимни планове в региона на селското стопанство, отглеждането на животни и рибарството, както и други форми на партньорство от съвместен интерес.

Сътрудничеството планува още провеждането на семинари, работни срещи, курсове за образование, присъединяване в интернационалните конференции, образуване на селскостопански изложби, срещи за поощряване на частния бранш да влага в селското стопанство.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР