Министърът на земеделието даде указание да бъде намалена с 20%

...
Министърът на земеделието даде указание да бъде намалена с 20%
Коментари Харесай

По-евтини дърва за огрев от следващия отоплителен сезон?

Министърът на земеделието даде напътствие да бъде понижена с 20% цената на дървата за огрев за идващия отоплителен сезон. Мярката е за да се облекчи финансовото натоварване на хората.

Дървата са един от най-предпочитаните способи за отопление през зимата, макар че набирането им е трудоемко и излиза относително скъпо.

За да отговорят на потребностите на обществото, от отрасловото министерство подредиха за идващия отоплителен сезон цената на дървата от държавните предприятия да бъде понижена с 20%, предава Българска национална телевизия.

" Около 15 лв. за иглолистни, стоящи на корен. Широколистни стоящи на корен към 30 лв.. И надлежно от краткотрайния склад 50 лв. за иглолистните, 70 за широколистните ", съобщи инж. Валентин Чамбов.

След понижението цената на кубик дърва от непрекъснатите хранилища като този край Благоевград се чака да бъде към 100 лв..

Купувачите считат, че отстъпката от 20% надалеч не е задоволителна, с цел да облекчи бюджета им, само че по-добре с нея, в сравнение с без нея.

" 20% понижение не си заслужават. Трябва да е повече. Защото 180 лв. минус 20%. Има накъде надолу. В България по принцип към този момент всичко е скъпо, тъй че не става въпрос единствено за дърва ", добави Ива Достувска.

" Много ясно, че всеки ще избра да е по-ниска цената. Но и 20% е въпреки всичко помощно. Колкото и да е, по-тънка цена е по-добре ", разяснява Любомир Петров.

" Крайната наклонност, като се изключи 2022 година, не е към увеличение на броя на популацията, което се отоплява с дърва за огрев, а е към понижение ", сподели още инж. Валентин Чамбов.

Намаляването на цените на дървата за огрев е стъпка в посока обезпечаване на по-добър живот за жителите и отбрана на естественото благосъстояние на страната, допълват от Министерството на земеделието и храните.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР