Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова назначи нов

...
Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова назначи нов
Коментари Харесай

Проф. Николай Димитров сменя Генчо Начев на директорския пост в болница `Св. Екатерина` -

Министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова назначи нов изпълнителен шеф на болница " Света Екатерина " на мястото на проф. Генчо Начев. Това е проф. доктор Николай Димитров, дн., заяви пресцентърът на Министерството на здравеопазването.

Смяната става след оповестението на открити , измежду които и " Света Екатерина ". При единствената инспекция през последните години в най-богатата ни болница Министерство на здравеопазването открива нарушавания в договорите за пазаруване на здравно съоръжение, нарушаванията, свързани с финансовото ръководство и контрола, в това число с раздаването на парични добавки. 85,3% от парите по гражданските контракти от януари 2019 година до април 2020 година били изплатени на проф. Генчо Начев. Сумата е близо милион - 952 870 лева В отговор до Сербезова посредством медиите проф. Начев писа, че " това са средства от пациенти, които ми имат доверие и изявяват предпочитание да ги оперирам ".

Проф. Начев е поканен да остане като хирург в болничното заведение, а не като неин шеф.

Кой е Николай Димитров

Новият шеф проф. Димитров е основен секретар на Медицинския университет в София от 2020 година Бил е изпълнителен шеф на Националната кардиологична болница и МБАЛ „ Доверие " в столицата.

Завършил е медицина в Медицинския университет в София. Специализирал е вътрешни заболявания и кардиология. Магистър е по здравен мениджмънт. От 2013 година е лекар на науките в област " Кардиология ".

Работил е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. В УМБАЛ „ Св. Екатерина " работи от 1992 година като помощник. През 2004 година е назначен за медицински шеф на образователната база болничното заведение, а през 2005 година е завеждащ Клиниката по вътрешни заболявания към лечебното заведение. В интервала 2006 година – 2007 година проф. Димитров е бил съветник по Инвазивна кардиология в образователните бази на УМБАЛ „ Св. Екатерина " и болница „ Лозенец ". От 2010 година до 2014 година е заемал длъжността доцент по кардиология в образователната база на УМБАЛ „ Св. Екатерина ".

В интервала 2015 година - 2016 година е бил посетител професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.

Той има над 80 научни изявления в български и интернационалните издания.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР