Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и заместниците му Александър Златанов

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и заместниците му Александър Златанов
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Въвеждат зелен сертификат от 00 ч на 21 октомври

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров и заместниците му Александър Златанов и Тома Томов оповестиха решението си за нови ограничения на национално равнище поради растежа на болни от ковид и разпространяването на болестта с огромни темпове в страната.

Броят на инфектираните нараства, нараства и броят на умрелите, което ни принуждава да предприемем спомагателни ограничения, изясни при започване на брифинга здравният министър. Той посочи, ограниченията са били разисквани на експертно равнище, както и на срещи с туристическия отрасъл и МОН.

Преобладващото мнение на специалистите беше да се заложи на разновидността със зелен документ . Заповедта е съвсем подготвена, до края на деня ще бъде издание и ще влезе в действие от 00:00 ч на 21 октомври , заяви министърът.

Гледайте онлайн по БНТ2, на " По света и у нас " или ТУК:



По-рано доктор Стойчо Кацаров заяви, че ограниченията няма да влязат в действие от през днешния ден, а ще дадат толеранс от няколко дни, с цел да може хората да се приготвят.

Решение за ограниченията е взето, само че ще бъде оповестено през днешния ден след 15.00 ч., като те ще бъдат за цялата страна, сподели здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР