Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на съсловните медицински

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на съсловните медицински
Коментари Харесай

Здравният министър и съсловни организации: Ситуацията е критична, ваксинирайте се!

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров и представители на съсловните медицински и пациентски организации излязоха във вторник с общ апел към българите да се имунизират като единствена избавителна мярка в спешната епидемиологична обстановка. От думите на Кацаров се разбра, че на този стадий не се планува стягане на ограничения. Здравният министър прикани хората към отговорност като носят маски, лимитират контактите си и не излизат, в случай че не е необходимо и като се имунизират. В края на брифинга всички участници се хванаха за ръце, а Кацаров отхвърли да дава отговор на спомагателни въпроси към епидемиологичната обстановка, която ескалира с регистрираните.

Кацаров сподели, че това е най-тежката от до момента претърпените от нас талази на ковид поради Делта разновидността. Това не е здравна рецесия, а национално злополучие , разяснява той. “Здравната система се оправя до този миг добре, само че идващите 2 седмици ще бъдат сериозни “, разгласи той.

Кацаров сподели, че здравната система не може да се оправи сама без присъединяване на всички нас като жители . Той прикани да се вземем в ръце. и да съблюдаваме няколко елементарни правила: да носим маски, да ограничим контактите си в идващите няколко седмици и да не излизаме, в случай че не е необходимо. “Ваксинирайте се . Ваксините ще ни извадят трайно от това злополучие “, сподели Кацаров. По думите му всички други ограничения като локдаун са единствено краткотрайни и отсрочват решаването на казуса. “Няма повече време за отсрочване “, съобщи Кацаров.

Той съобщи, че знае какъв брой им е мъчно на медиците, ангажирани с Covid-кризата и се е гордее с тях.



Милка Василева от съсловната организация на медицинските сестри прикани хората да се пазят и да пазят медицинските експерти. Тя уточни, че без медицински сестри и акушерки обстановката е доста сериозна. “Обяснявахме на хората, че би трябвало да се ваксинират тъй като това е метода за понижаване на смъртността, само че за жалост не бяхме разбрани “, съобщи тя. Василева заяви, че 45% от медицинските сестри са ваксинирани, само че за жалост те са малко.

Николай Шарков от Българския зъболекарски съюз също зяви, че единнственото, което ще ни избави е имунизацията.

Предсадетелят на Фармацевтичния съюз Асена Сербезова съобщи, че страхът се бори със познание. “Това познание би трябвало да се дава от медецинските експерти по наличен метод. Ние насочваме зов за имунизация. Но единствено апелът няма да свърши работа, необходим е и проект за деяние оттук насетне “, съобщи Сербезова.

Председателят на Лекарския съюз доктор Иван Маджаров разяснява, че на фона на 90% от експертите, които настояват, че имунизацията оказва помощ и имунизациите са избавили човечеството, се явяват такива, най-вече политици, които спорят и настояват неща, които носят след себе си единствено страдалчество и гибел. По думите му салдото в даването на естрада на двете страни е нарушен.

Председателят на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев сподели, че въпреки и със забавяне е по-добре да се имунизираме в този момент. Той уточни, че доста малко са групите, при които да е противопоказна имунизацията.

*Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР