Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов категорично отрече конспиративната теория,

...
Министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов категорично отрече конспиративната теория,
Коментари Харесай

Здравният министър развенча куп К-19 конспирации, сковали България

Министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов изрично отхвърли тайната доктрина, че с настъпването на студените сезони и идването на грипа на изходите на градовете още веднъж ще се появят КПП-та. Това той направи в телевизионно изявление.

"И аз слушам сходни неща. Те са изрично погрешни. Това е неистина. Не мога да си обясня в коя глава се раждат сходен вид конспирации и какво целят. Не имаме намерение да вкарваме сходен вид ограничения. Не се купуват КПП-та и бариери. Това са неистини, които целят дестабилизиране душeвността на хората ", сподели Ангелов.

"Когато стартира епидемията, ние знаехме извънредно малко за К-19. В научните среди имаше доста нищожна информация. Работехме в положение на неинформираност, а когато човек е неинформиран, човек има боязън към незнайното, презастраховахме се. Днес в България няма здравна рецесия с К-19. Няма напън върху здравната система ", сподели още здравният министър.

Ангелов уточни и статистика в поддръжка на думите си. Тя е за интервала от 7 август до 7 септември.

Според нея, при започване на август инфектираните с К-19 в лечебните заведения са били 857, а към днешна дата са 773. Броя на хората в интензивни отделения са били 55 за август и 53 към сегашен ден.

"Това значи, че все още няма никакъв напън върху здравната система. Тя е готова във връзка с инсталация, дезинфектанти, персонални защитни средства.

Разполагаме със ресурси за месеци напред. Предстои закупуването на спомагателни количества на персонални защитни средства за всички чиновници на първа линия.

Всичко това се случва с помощта на хората, на първа линия, които към този момент са преуморени. Подобен вид конспирации по отношение на тези хора още повече ги изморяват и обезверяват. Трябва да подкрепим българските лекари ", сподели Ангелов.

Здравният министър изрично отхвърли версията, че държавното управление заплаща на хора да споделят, че са инфектирани с ковид. По думите му, това били случаи от вида "приятелка на другарка ". "Не вярвайте на организацията "една жена сподели "', прикани Ангелов.

"Много лекари и известни персони са в болница, те част от тайната доктрина ли са? " - зададе въпрос здравният министър. Т

"Тази отмалялост в хората на първа линия може да докара до неглижиране на ограниченията и правилата. Ще се опитаме да опресним знанията на хората. Една от повода е дезинфекционните режими, персоналните защитни средства. Нека да подхождаме с едно мислено, да мислим, че вирусът съществува. Ние би трябвало да живеем с това и да работим със знанието за това ", сподели още той.
Що се отнася до имунизацията против К-19, министърът изрично съобщи, че тя ще е минала всичките стандарти за сигурност. За съветската ваксина Ангелов сподели, че съветската ваксина не е в по-напреднал стадий на разработка от тази, до която ще имат достъп европейските жители. Руската ваксина не е минала третата фаза на тествания. Нещата, които се появяват в медиите, те не са в научното пространство, добави Ангелов.

По отношение на цифрите за заболеваемост и смъртност ние стоим извънредно добре. Ние сме на 20-то място в Европа. Това се дължи на навременните ограничения, увери Ананиев. По думите му, поради ограниченията сега не се следи взрив на заболяването.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР