Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов стана първият българин, ваксиниран

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов стана първият българин, ваксиниран
Коментари Харесай

Проф. Ангелов стана първият българин, ваксиниран срещу COVID-19


Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов стана първият българин, имунизиран против COVID-19 в УМБАЛ " Света Анна ".

" Ваксинирам се през днешния ден, тъй като този свят без имунизациите нямаше да е подобен, какъвто го познаваме . Вярвам, че учените са си свършили работата . Дойде спасението , което ние чакахме. Много скоро ще стартираме да надвиваме над COVID-19. Нямам самообладание да се видя със 70-годишния си татко, без да се тормозя ", съобщи проф. Ангелов пред публицисти, откакто му бе сложена имунизацията.

Председателят на Националния действен щаб (НОЩ) и шеф на Военномедицинска академия (ВМА) военачалник Венцислав Мутафчийски също бе имунизиран против COVID-19 .

Преди самата имунизация, военачалник Мутафийчки разяснява, че се надява с имунизацията да бъде преодоляно всичко през актуалната година, което извърши хората с компликации и тъга .

" Ние се намираме във война, само че пристигна нашето оръжие и то е в тези дребни флакончета, то ще ни избави от всичко това, което беше през тази година, то ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки ", безапелационен бе ген. Мутафчийски.

Секунди след имунизацията военачалник Мутафчийски разкри, че не е усетил нищо, очаквал е повече, само че не се е страхувал.
анкета
Ще се ваксинирате ли против COVID-19?
При първа опция Не, боязън ме е Ще изчакам да мине време Само с съветската ваксина Няма подобен вирус
При първа опция

Не, боязън ме е

Ще изчакам да мине време

Само с съветската ваксина

Няма подобен вирус

Днес във ВМА ще бъдат имунизирани 80 индивида - пръвите 15 индивида са знакови лица за ВМА. Най-сложните интервенции, осъществени от пациенти с ковид и други болести били осъществени от медиците.

Следващите имунизирани в болничното заведение ще бъдат началници на клиники , които станали по насила началници на коронавирус клиники.

Общо ще бъдат имунизирани 20 медсестри, 17 санитари, всички останали са лекари - това е първата вълна на имунизация във ВМА. Ние съблюдаваме безусловно всички указания, има задоволително осведомителни табла, увери военачалник Мутафчийски. Следващата ваксина не може да бъде сложена по-рано от 21 дни.
 Знакови имена в родната медицина се имунизират във ВМА
Знакови имена в родната медицина се имунизират във ВМА

Личен образец дават проф. доктор Венцислав Мутафчийски, проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров, проф. Илия Салтиров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР