Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде старт на

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще даде старт на
Коментари Харесай

Модернизирането на Спешната помощ в цялата страната за 164 млн. лв. почва днес от град Бяла


Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов ще даде старт на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от системата на незабавната здравна помощ в страната.

Стартът на огромната рационализация в незабавната помощ ще бъде даден в град Бяла през днешния ден.

Проектът „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година планува за филиала в Бяла да бъде издигната напълно нова постройка.

В рамките на плана изцяло актуализирани и осъвременени ще бъдат 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ, включително 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения.

Основната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване качеството и сигурността при оказването на здравна помощ, както и възстановяване на достъпа за лица с увреждания.

Проектът е с общ бюджет 163 897 815,62 лв., от които 163 502 132,68 лв. – от Европейския фонд за районно развиване и 395 682,94 лв. – национално съфинансиране. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР