Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е освободил директора на

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е освободил директора на
Коментари Харесай

Уволнен е шефът на мегаагенцията Медицински надзор

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов е освободил шефа на мегаагенцията " Медицински контрол " Росен Иванов с претекст, че в нея се били открити голям брой нарушавания. Като причина за решението на министъра се показва осъществена от дирекция " Вътрешен одит " инспекция, която установила " редица нарушавания и предлага промяна на управлението на изпълнителната организация ". Първоначално не бе обявено какви са откритите нарушавания.

По-късно от министерството прецизираха единствено, че е засечено непозволено харчене на пари и ръководство на материални активи, сформиране на актове за нарушавания и наказателни постановления със основни дефекти , а също и забавено изпращане към Национална агенция за приходите за събиране на обществени вземания.

Сред откритите пропуски в организацията били още забавено вписване в автоматизирана система за документооборота на организацията. Откритити са били пропуски и при вътрешните правила на организацията, в това число написани процедури, които не подхождат на нормативната уредба .

От самата организация не разясняват откритите нарушавания.

За краткотрайно изпълняващ длъжността " изпълнителен шеф " на организацията е избран Мирослав Мутафчийски, доскорошен заместител на Иванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР