Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде старт на работата

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде старт на работата
Коментари Харесай

Здравният министър даде старт на последно поколение компютърен томограф

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов даде старт на работата на последно потомство компютърен томограф в УМБАЛ " Света Марина " във Варна.

 Снимка: Булфото

С новата инсталация ще се разширят опциите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните болести, както и за проучване функционалността на белия дроб.

 Снимка: Булфото



Министърът разяснява и казуса с имунизациите:

" По отношение на имунизациите желая да ви кажа от кое място идва моето отчаяние. В края на предходната година изпратихме поръчка. Трябваше да получим 4 518 000. Те трябваше да бъдат доставени в границите на седем месеца. Първият месец трябваше да имаме 451 832 дози. В края на януари стана ясно, че " AstraZeneka " ще понижи доставките си в първо тримесечие със 60%. Това значи, че ние ще получим до края на февруари 261 000 дози. На 22 февруари стана ясно обаче, че ще получим едвам 52 800 дози за месеца. "

Проф. Ангелов разгласи и какъв ще бъде " План Б " на националния имунизационен проект. От Министерство на здравеопазването се договорили в допълнение количество ваксини. 1 000 000 дози от Pfizer ще дойдат от март до юни, 480 000 дози на Moderna, които ще дойдат от март до юни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР