Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков си постави оценка добър“

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков си постави оценка добър“
Коментари Харесай

Здравният министър си постави оценка добър“

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков си сложи оценка „ добър “ 4 за работата си отпред на министерството. В отговор на въпрос в утринния блок на бТВ „ Тази заран “ Хинков съобщи, че ведомството, което той оглавява се оправя добре с осъществяването на признатата още при започване на работата на кабинета държавна стратегия в бранша. Той предложи на своя предстоящ правоприемник да не се поддава на политически внушения, да работи според личния си проект и държавната стратегия. Хинков сподели още, че не знае името на бъдещия здравен министър.

Христо Хинков изясни, че е спрял състезания за нови шефове на лечебни заведения по молба на премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, с цел да не се оставя усещането, че преди да освободи поста, министърът назначава шефовете на болничните заведения.

По мотив построяването на Национална детска болница министърът изясни, че има формиран проект за деяние, само че проблем са публичните поръчки и по-точно обжалванията пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), които забавят процедурите. Христо Хинков сподели още, че в Комисия за защита на конкуренцията се чака да се реши въпросът с компанията, която да стартира събарянето на старите здания на мястото на бъдещата болница.

До момента са изхарчени към 2 млн. лв. от наличните малко под 100 млн. лв., само че са върнати 7 млн. лв. за планиране, арестувани непозволено от друга институция преди към година и половина – две, сподели още министърът. Той изясни, че не е наясно с изискването на депутатите да бъде основан специфичен уебсайт, на който да се разгласява информация за разноските към строителството на болничното заведение.

Министърът разяснява и данните, че за първите два месеца на годината са регистрирани, само че не и осъществени действия в опазването на здравето за над 600 хиляди лева Според Хинков в тези случаи Националната здравноосигурителна каса би трябвало да има доста по-сериозни пълномощия и да постанова по-сериозни наказания. 

По случая „ Даная “ министър Хинков сподели, че не е изискал пояснение от предходното управление на Агенция „ Медицински контрол “, съгласно което не е имало пропуски в дейностите на лекари от „ Пирогов “ при гибелта на младото момиче.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР