Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков представи България по време

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков представи България по време
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков участва на Среща на здравните министри в Париж и Форум на ОИСР на високо политическо ниво

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков показа България по време на Форума на високо равнище на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), предшестващ министерската среща по линия на Комитета по опазване на здравето.

В рамките на събитието, което се организира в интервала 21-25 януари, вземат участие страните членки и страните претенденти на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, интернационалните организации, представители на неправителствения бранш и обществени сътрудници.

„ Здравната система безспорно е един от най-важните стълбове в стопанската система на всяка страна. Резултатът от грижата за здравето на пациента е фундаментален за общественото благоденствие на една нация. Поради тази причина нашите старания са ориентирани към стимулиране на дигитализацията на здравния бранш, усъвършенстване на процесите по даване на здравни услуги и медицински грижи. Данните удостоверяват все по-висока проследимост от страна на пациента и все по-голям обсег на доставчиците на здравни услуги и тяхната съгласуваност с Националната здравно-информационна система на България ", уточни министър Хинков по време на изявлението си в панела на тематика „ Иновациите с устременост към хората ".

По време на форума бяха извършени и сесии на тематики: „ Изкуствен разсъдък и здраве - опасности, благоприятни условия и обществено въздействие " и „ Геномика и генетика: Последици за здравните системи и даването на грижи ", а също по този начин и министерски панел. Участниците сложиха акцент върху потребностите на пациентите, създаване на публично доверие при въвеждане на нововъведения в здравните системи, обезпечаване на висока отбрана на здравните данни при потребление на съвременни технологии и приемане на средствата за опазване на здравето не просто като разход, а като инвестиция в по-добро здраве и богатство.

При визитата си в Париж проф. Хинков взе участие в работен обяд и министерска вечеря в границите на които се организираха градивни диспути сред министрите от останалите страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР