Министърът на здравеопазването проф. даде старт на програма за развитие

...
Министърът на здравеопазването проф. даде старт на програма за развитие
Коментари Харесай

Министър Ангелов за скандала с президентския син: Казах истината и нищо не съм огласял

Министърът на опазването на здравето проф. даде старт на стратегия за развиване на незабавната здравна помощ, които се реализират по Оперативната стратегия "Региони в напредък ". Символичното начало беше обещано в град Бяла, Русенско, където планът планува за филиала да бъде издигната напълно нова постройка.

Пред публицисти министърът съобщи, че има известно повишаване на числата на заболеваемостта и ще се изчака до четвъртък, когато ще има данни за двуседмичния интервал.

"Ако числата на 14-дневна база са под 200 на 100 000 души няма да взимаме никакви ограничения, защото тези меки сега дават резултат ", сподели Ангелов.

Министърът съобщи, че имунизациите идват регулярно в страната и имаме задоволително количества ваксини.

"Вчера на Ваксинационния щаб бе взето ясно и изрично решение, че България ще ползва имунизацията на "АстраЗенека "и на възрастни пациенти над 55 години, над 65 години, защото това са рекомендациите на европейските специалисти от Европейката организация по медикаментите. Всичко останало е плод на друг вид решения, което не почива на медицински обстоятелства и резултати ", сподели министърът.

Не обмисляме опция с антигенен тест да се влиза на територията на страната. Единственото все още решение, което е европейско решение, е влизането в България с негативен PCR тест, беше безапелационен Ангелов.

Здравният министър уточни, че не схваща страха и неразбирането на жителите за антигенните проби и акцентира, че те се ползват за скрининг, само че не и за диагностициране.

По мотив абсурда със сина на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и рецензиите от президентството, че е разгласил информация за малолетен, той разяснява:

"Нищо не съм огласил през вчерашния ден, споделих истината, няма какво повече да разясня ", съобщи проф. Ангелов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР