Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов връчи ежегодната персонална

...
Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов връчи ежегодната персонална
Коментари Харесай

Костадин Ангелов връчи барелеф „Св. Иван Рилски” на д-р Стелиана Димитрова от Ловеч

Министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов връчи годишната лична награда-барелеф „ Св. Иван Рилски ”, за професионален принос в Ловеч, на доктор Стелиана Стефанова Димитрова. Това стана на тържествена гала вечерта на 20.10.2020 година в Ловчанското читалище „ Наука – 1870 година “ Церемонията за връчване на почетното отличие на Община Ловеч се организира за 13-та поредна година. Още първоначално Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, разгласи минута безмълвие в памет на починалите медицински лица в битката с ковид.
Връчвайки премията, министър Ангелов съобщи: „ За мен беше чест и наслаждение да съм измежду вас, измежду толкоз доста сътрудници, възприятията е, че съм си вкъщи. Това, което виждам като резултати, се дължи на труда на всички нас “.
Петър Цолов, ръководител на Общински съвет Ловеч, връчи поощрителна премия на доктор Минко Добринов Хаджийски, доктор по дентална медицина на свободна процедура в Ловеч.

Поощрителна премия имаше и за доктор Върбан Чанев Стоянов, само че тъй като той отсъстваше, тя бе получена от доктор Велислав Тодоров ръководител на лекарската гилдия. Връчи я Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч. Д-р Върбан  Стоянов е инвазивен кардиолог. Наградите са грамоти и живописни платна от художниците Паола  Стоева „ Атмосферата Вароша “ (за доктор Стоянов) и  платното „ По улиците на остарелия град “ на Николай Ханзъров  (за доктор Хаджийски).
Със своя заповед кметът на Ловеч удостоява МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД - гр. Ловеч с  Почетен знак на Община Ловеч. Мотивите са за извънреден принос в дейното лекуване, възобновяване и подсилване на здравето на популацията, навременните реакции и ограничения в битката с ковидепидемията и за издигане престижа на Ловеч.
Кметът Корнелия Маринова връчи почетния знак на доктор Румяна Нановска, шеф на болничното заведение и на доктор Костадин Атанасов от съвета на шефовете.
 Корнелия Маринова благодари на Костадин Ангелов за поддръжката, връчи му кристал с герба на Ловеч Корнелия Маринова благодари на Костадин Ангелов за поддръжката, връчи му кристал с герба на Ловеч
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов плакет – кристал със с...
Кметът сподели:  „ Питах се по какъв начин можем да изразим човешкото си самопризнание към хората с белите престилки. В деня на българския доктор би трябвало да намерим формата на един необятен израз на същинската ни признателност към лекарите и медицинските лица. И тази премия довечера е подобен израз на възприятията ни признателност “.
Кметът Корнелия Маринова заяви и за още една национална премия за доктор Силвия Моева от „ Спешна помощ, като плакетът ще дойде идващите дни.

Сред гостите на събитието бяха още доктор Анета Винева – шеф на Регионална здравна ревизия – Ловеч, доктор Антонио Маринов – шеф Районна здравна осигурителна каса – Ловеч, лекари, стоматолози, медицински експерти и жители. Организатор на събитието е Община Ловеч, съорганизатори са: Регионална здравна ревизия – Ловеч, Районна гилдия на Български лекарски съюз – Ловеч, Районна гилдия на Български зъболекарски съюз – Ловеч, Районна гилдия на Българска асоциация на експертите по здравни грижи – Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР