Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в
Коментари Харесай

Засега не променят мерки, само затягат контрола

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет в здравното ведомство. Неговата задача е да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения.

Председател на комитета е заместник-министър доцент Георги Йорданов . В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунче в, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ.

Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която участваха здравният министър, заместник-министрите, доцент Ангел Кунчев и специалисти, ангажирани с наблюдението на епидемиологичната конюнктура.

Доц. Кунчев е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения . Към сегашния миг не се планува въвеждането на спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение контрола по повод влизащите в страната жители, уточни основният държавен здравен контрольор.

Предстои актуализация на заповедта за влизане в страната, като лица, които идват у нас от страни, попадащи в " алената зона ", с изключение на документ за имунизация или преболедуване, би трябвало д а дават и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше решено да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, в това число с оглед разпространяването на разновидността Омикрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР