Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова се срещна с ръководствата

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова се срещна с ръководствата
Коментари Харесай

Ръководствата на Лозенец и Педиатрията подкрепят замразяването на проекта за сливане

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова се срещна с управленията на болница " Лозенец " и на профилираната детска болница " Проф. доктор Иван Митев ", като тематика на срещата беше планът за вливането на едното сдружение в другото.

Пред здравния министър изпълнителният шеф на университетска болница " Лозенец " доцент доктор Радосвет Горнев настоя лечебното заведение да резервира статуса си и да продължи да работи като база за образование на студентите от Медицинския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Поехме ръководството на болничното заведение в доста тежък миг – тя беше в неприятно финансово положение и с просрочени отговорности, уточни доцент Горнев.

Той посочи, че болница " Лозенец " е основно лечебно заведение и по тази причина не би трябвало да се прибързва в решенията за преобразуването ѝ.

Срещата е ползотворна, тъй като се обединихме към това, че образователният и лечебният развой в болница " Лозенец " би трябвало да продължат неотложно при гарантиране високо качество както на образованието, по този начин и на здравната грижа, оказвана на пациентите, съобщи проф. Сербезова.



По време на срещата с шефа на профилираната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " доктор Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко стана ясно, че екипът на Педиатрията е изготвил план за възстановяване на изискванията в лечебното заведение до намиране на дефинитивно решение по отношение на построяването на нова детска болница.

Д-р Благомир Здравков пое ангажимент идната седмица да запознае здравния министър с направения план.

Нашата цел е да съхраним екипа, граден десетилетия обратно. Предприемането на дейности без изработен обстоен функционален разбор ще демотивира експертите. Има риск огромна част от тях да откажат възможна промяна на работното си място, означи доктор Здравков.

Задълбочен разбор на всички обстоятелства и условия е безусловно нужен. Именно по тази причина избрах краткотрайно да замразя дейностите по вливането, с цел да съм сигурна, че ще вземем най-хубавото решение за българските деца, за работещите в двете лечебни заведения и за студентите на Медицинския факултет на СУ, заключи здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР