Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова изпрати писмо до регионалните

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова изпрати писмо до регионалните
Коментари Харесай

Здравният министър изиска бърза координация между РЗИ и ЦСМП в страната, за да бъде предоставено необходимото здравно обслужване на пристигащите у нас украински граждани

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова изпрати писмо до районните здравни инспекции и центровете за незабавна здравна помощ в страната, с искане да подхващат всички вероятни и нужни дейности за даването на качествена и навременна здравна помощ за жителите на Украйна, потърсили леговище на територията на Република България. В писмото си здравният министър показва, че е неотложно да се реализира съгласуваност сред РЗИ, ЦСМП и лечебните заведения в страната, тъй че всеки украински жител да получи нужната му здравна грижа.

За основаната във всяка област организация, за подхванатите дейности и режима на съгласуваност РЗИ и ЦСМП би трябвало да осведомят Министерството на здравеопазването навреме.

Във връзка с обезпечаването на здравно обслужване на украинските жители, които минават или остават в България, проф. Асена Сербезова организира и среща с представители на Държавната организация за бежанците /ДАБ/, Дирекция „ Миграция “ в Министерство на вътрешните работи, Българския Червен кръст, Държавна организация „ Закрила на детето “ и други. По време на срещата ръководителят на ДАБ Петя Първанова осведоми, че всеки жител на Украйна, който подаде заявление за интернационална протекция, има право на гратис здравно обслужване на територията на страната ни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР