Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис обяви, че задължителното

...
Министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис обяви, че задължителното
Коментари Харесай

Гърция отменя маските на закрито и в транспорта на дълги разстояния

Министърът на опазването на здравето на Гърция Танос Плеврис разгласи, че наложителното носене на маски във всички зони ще бъде прекратено от 1 юни до 15 септември, написа гръцкият вестник Катимерини.

По-конкретно, маските към този момент няма да са наложителни във всички типове превоз и всички магазини за търговия на дребно.

Въпреки това маските ще продължат да бъдат наложителни в здравните заведения (включително лечебни заведения, центрове за първична здравна помощ и заведения, които се грижат за възрастни хора), както и в градския превоз (автобуси, метро, тролеи и други).

Правителството към момента поучава и предлага носенето на маски, изключително в места с доста хора.

Научният комитет, който поучава държавното управление по отношение на хода на пандемията, би трябвало да се събере идната седмица, с цел да реши дали ограниченията за учебните заведения и корабите също ще бъдат изменени.

Гръцките здравни управляващи оповестиха 4626 нови случая на COVID-19 в сряда (намаляване от ) и 19 смъртни случая, свързани с вируса. Националната организация за публично здраве също по този начин съобщи, че сега има 161 интубирани пациенти, които се лекуват в отделенията за интензивно лекуване
 Ню Йорк увеличи равнището за Коронавирус до високо, упорства за носене на маски
Ню Йорк увеличи равнището за Коронавирус до високо, упорства за носене на маски

Очаква се пикът на сегашната вълна да не продължи дълго, в случай че жителите следват насоките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР