Министърът на здравеопазването на Австрия Рудолф Ансхобер обяви началото на

...
Министърът на здравеопазването на Австрия Рудолф Ансхобер обяви началото на
Коментари Харесай

Австрия обяви, че е в трета вълна на пандемията от COVID-19

Министърът на опазването на здравето на Австрия Рудолф Ансхобер разгласи началото на третата вълна на пандемията от COVID-19 в страната.

„ Сега в Австрия се следи началото на третата вълна. Такава има в доста страни в Европа. Трябва да създадем всичко, с цел да предотвратим повтаряне на обстановката от есента всеобщото разпространяване на инфекцията по време на втората вълна “, съобщи министърът.

Според него е належащо да се заобикаля неконтролирано увеличение на броя на случаите посредством образуване на всеобщо тестване на жителите за ковид при овакантяване на районите, изключително мощно наранени от пандемията

В Австрия през март, вследствие на облекчаването на строгата карантина, ежедневното нарастване на инфектираните с ковид доближи до 3 000. През февруари тази цифра се резервира на равнище от 2 000 случая дневно.

От 8 февруари австрийските управляващи отвориха учебните заведения, комерсиалните обекти, музеите, предприятията за услуги с изискването за наложително носене на маски от вида FFP2 като част от отслабването на строгата карантина. За посещаване в салон за хубост или учебно заведение да вземем за пример, би трябвало авансово да се показа негативен тест за ковид. Засега остават в действие рестриктивните мерки за туризъм, спорт, просвета и кетъринг. Карантината в страната е в действие от 3 ноември 2020 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР