Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата

...
Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Не съм обещавал да не сменям директора на Пирогов, не мога да спра здравния министър да го направи

Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица. Той беше явен, че има притеснителни изказвания и оттова беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Нека да обърна внимание, че това е напълно в неговите пълномощия, дори малко съм сюрпризиран от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема бюджета, да приема законите. Ако Народно събрание счита, че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен, аз считам, че имаме проблем и този проблем е, че всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Това съобщи министър-председателя акад. пред публицисти във връзка промяната на шефа на най-голямата ни незабавна болница УМБАЛСМ „ Пирогов “.

„ Има способи, в случай че желаят да се намесят в този развой, да извикат министъра, да го изслушат на комисия, в случай че би трябвало по някоя друга процедура в пленарна зала, само че не е това методът – да блокираш бюджета, тъй като не си склонен с решението “, акцентира той.

Акад. Денков изрично отхвърли да е давал заричане да не освобождава шефа на „ Пирогов “. „ Министърът има права. Както аз имам право да променям зам.-министрите, по този начин министърът на опазването на здравето има права. Когато той твърди, че има съображение, има съответните отчети, може да пристъпи към съответните дейности. Аз съм осведомен, не съм му казвал да го прави, само че аз не мога да го спра, тъй като другояче ще излезе, че аз му влияя върху работата “, посочи министър председателят.

Той разяснява, че чака от здравния министър да отбрани позицията, която е изложил, да я показа пред народните представители и обществеността и да отбрани, че е бил прав.

" Крайно време е да се разберем кой какви пълномощия има ", акцентира министър председателят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР