Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов представи на премиера Бойко Борисов

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов представи на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Здравния министър с план: Купуваме една въздушна линейка и преправяме 4 хеликоптера за Спешна помощ

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов показа на премиера Бойко Борисов пътна карта, създадена от Министерството на здравеопазването, за здравна евакуация по въздух на потърпевши български жители.

В хода на съвещанието на държавното управление министър Ангелов рапортува за подхванатите към този момент дейности за пазаруването на 1 хеликоптер с европейски средства и за обезпечаването на национално финансиране за ремонт на 4 налични вертолета „ Кугър “, благосъстоятелност на Министерството на защитата.

„ Стартирахме процедура за оповестяване на социална поръчка за закупуването на хеликоптера с европейски средства, който ще бъде оборудван с цялата здравна техника, нужна за осъществяване на здравно избавяне на територията на Република България “, уточни министър Ангелов. Той добави, че към този момент са извършени редица срещи с представители на военни фабрики, на които са разисквани детайлностите за реализирането на ремонта на 4-те „ Кугър “-а, избрани за здравно избавяне по въздух на потърпевши.

„ Добро решение е, че ще можем да използваме налични хеликоптери за медицински цели, с които ще се избавят човешки животи “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът подчертава, че за задачата е нужна стройна организация и разпореди обезпечаването й на здравния министър. Министър-председателят Бойко Борисов беше безапелационен, че както постоянно до момента, когато е имало опция, по този начин и отсега нататък държавното управление ще продължи да изпраща наличните хеликоптери и самолети за оказване на помощ на нуждаещи се български жители в страната и чужбина.

В рамките на първото за 2021 година държавно съвещание министър-председателят Бойко Борисов посочи, че страната ни до този миг съумява по допустимо най-хубавия метод да преодолее рецесията, провокирана от COVID-19. „ Изпратихме една сложна година, от февруари до декември – пандемия с доста и разнообразни ограничения, които се постановяваше да се взимат, доста компликации за българските жители, за бизнеса, за стопанската система. Но мисля, че допустимо по най-хубавия метод преодоляхме досега тези неприятности “, означи министър председателят. Борисов посочи, че в цяла Европа не престават да се постановат строги ограничения, което няма по какъв начин да не въздейства върху финансите и стопанската система на страните членки. „ Остава ни имунизацията като избавителен пояс, ритмично към този момент върви имунизирането “, уточни още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация и се оправяме по един от най-хубавите способи в Европа.

„ От тук насетне – 28 март е избрана като дата за избори и се допуска, че когато един път е казана, би трябвало да се отстоява от тези, които са споделили - надлежно президентът Радев “, означи Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР