Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи пред журналисти, че се

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи пред журналисти, че се
Коментари Харесай

Как ще работи новата Агенция за медицински надзор

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев заяви пред публицисти, че се прави преструктуриране в системата на министерството. Това не значи, че се усилва администрацията в системата.

Новата Агенция за медицински контрол ще работи въз основата на функционалностите на Изпълнителната организация " Медицински одит " и на Агенцията по трансплантация, посочи той.

" Това, което желаеме да реализираме, е да създадем по-добра организация, по-добър потенциал във действието на тези две действия, които като организация и работа са доста близки, без да нарушаваме здравната част и на трансплантациите, и от позиция на медицинския одит ", посочи министърът.

Кирил Ананиев осведоми, че в квалифициран проектозакон са конкретизирани функционалностите на тази организация.

" Не виждам за какво да я назоваваме мегаагенция. Тя е естествена организация, в действителност подвигаме равнището на отговорност на хората, които ще работят, като сме конкретизирали и контролните функционалности в целокупност, които те ще извършват ", сподели министърът. Той добави, че става дума както за административните, по този начин и за контролните функционалности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР