Министърът на здравеопазването Христо Хинков си постави оценка добър“ 4

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков си постави оценка добър“ 4
Коментари Харесай

Христо Хинков си постави оценка „добър“ за работата начело на здравното министерство

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков си сложи оценка „ добър “ 4 за работата си отпред на министерството. В отговор на въпрос в утринния блок на Хинков съобщи, че ведомството, което той оглавява се оправя добре с осъществяването на признатата още при започване на работата на кабинета държавна стратегия в бранша. Той предложи на своя предстоящ правоприемник да не се поддава на политически внушения, да работи според личния си проект и държавната стратегия. Хинков сподели още, че не знае името на бъдещия здравен министър. 

Христо Хинков изясни, че е спрял състезания за нови шефове на лечебни заведения, въпреки че им изтичат мандатите на старите, по молба премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, с цел да не се оставя усещането, че преди да освободи поста, министърът назначава шефовете на болничните заведения. 

„ Повечето шефове на държавни лечебни заведения са неслучайни хора, аз съм спирал състезания за назначението на нови под напън – бях помолен за това от вицепремиера Мария Габриел и от премиера Николай Денков. Най-вероятно желаят идващият министър с различен мандат и с други благоприятни условия да организира тези състезания “, сподели министърът на опазването на здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР