Министърът на здравеопазването Христо Хинков се срещна с директора на

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков се срещна с директора на
Коментари Харесай

Хинков след среща в „Пирогов“: Такива смени разтрисат болницата, но аз нямам друга опция

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков се срещна с шефа на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров, както и с работещи в лечебното заведение. Два часа след срещата министър Хинков сподели пред публицисти, че са разисквани финансовото положение и статутът на болничното заведение.

„ Дължах тази среща на управлението и на работещите в лечебното заведение “, сподели здравният министър и добави, че обстановката все още е такава, защото е бил задължен да реагира по този метод, след констатациите в одитния отчет. В противоположен случай щях да бъда упрекнат в безучастие, уточни още Хинков, представен в Българска телеграфна агенция.

Болница „ Пирогов “ е в устойчиво финансово положение и ще продължава да обслужва всички нуждаещи се пациенти, сподели шефът на болничното заведение доктор Димитров. Ще изчакам да завършат инспекциите на Агенция за държавна финансова ревизия и на прокуратурата, и в случай че бъдат открити нарушавания, ще си понеса наказването, добави той.

По думите на министър Хинков в откровения разговор са разисквани проблемите на болничното заведение и всички бъдещи проекти за подсилване на лечебното заведение, включващи превод на над два милиона лв., както и това, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се реши сериозният проблем, обвързван със статута на „ Пирогов “.

Намираме обща допирна точка в диалозите и това е „ Пирогов “ – би трябвало да се резервира имиджът на „ Пирогов “, сподели още министър Хинков. Подкрепям мнението на доктор Димитров, че такива смени разтрисат болничното заведение, само че аз нямам друга алтернатива, също така, което съм направил, сподели още министър Хинков. Оттук нататък други институции ще решат бъдещето, добави той.

На съвещание на парламентарната комисия през предходната седмица депутатите разпоредиха на министър Хинков да анулира издадения протокол, с който освобождава доктор Димитров от директорския пост. Тогава той сподели, че по проблема ще се съветва с юристите на Министерския съвет, а през днешния ден уточни, че е подал тази заран запитването си и чака отговор до края на тази седмица.

„ Пирогов “ ще получи два милиона лв., които са транш поради занимателен, само че към този момент осъществен ремонт на Клиниката по урология, сподели доктор Димитров. В отговор на въпрос дали поддържа мнението си за завеждане на групов иск против министър Хинков за засегнатост и уронване на престижа, както и на персонален иск, доктор Димитров сподели, че това е решение, което ще бъде взето от работещите в болничното заведение и от него, когато способените органи покажат резултатите от инспекциите.

Започнали са инспекции и в други огромни държавни лечебни заведения, сподели още министър Хинков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР