Министърът на здравеопазването Христо Хинков се срещна с директора на

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков се срещна с директора на
Коментари Харесай

След седмица напрежение: Министър Хинков е в Пирогов

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков се срещна с шефа на болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров, както и с работещи в лечебното заведение. Два часа след срещата министър Хинков сподели пред публицисти, че са разисквани финансовото положение и статутът на болничното заведение.
,,Дължах тази среша на управлението и на работещите в лечебното заведение``, сподели здравният министър и добави, че обстановката все още е такава, защото е бил задължен да реагира по този метод, след констатациите в одитния отчет.

,,В противоположен случай щях да бъда упрекнат в бездействие``, уточни още Хинков.

,,Болница „ Пирогов “ е в устойчиво финансово положение и ще продължава да обслужва всички нуждаещи се пациенти``, сподели шефът на болничното заведение доктор Димитров.

,,Ще изчакам да завършат инспекциите на Агенция за държавна финансова ревизия и на прокуратурата, и в случай че бъдат открити нарушавания, ще си понеса наказанието``, добави той.

До срещата се стигна след замяна на предложения сред здравното министерство и " Пирогов ". От болничното заведение обявиха, че ще заявят иск против Хинков поради уронване на престижа на лечебното заведение с неговите изказвания, че болничното заведение работи на 30 млн. лева загуба.

Отстраняването на шефа на лечебното заведение Валентин Димитров бе стопирано, откакто той подаде тъжба.

От ГЕРБ обявиха, че с уволнението на шефа ПП-ДБ изчерпват в допълнение доверието в себе си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР