Министърът на здравеопазването ген. Николай Петров е подал оставката си

...
Министърът на здравеопазването ген. Николай Петров е подал оставката си
Коментари Харесай

Няма да допусна името ми да бъде опетнено, заявил ген. Петров

Министърът на опазването на здравето ген. Николай Петров е подал оставката си рано тази заран на среща на четири очи с премиера Бойко Борисов.

Пред публицисти министърът на опазването на здравето Владислав Горанов изясни, че министрите разбрали за оставката в коридора преди да влязат за съвещанието на кабинета.

Министърът е приел един честен акт. " В коридора, когато разбрахме, че това се е случило, защото оставката е предадена персонално на премиера, това което споделихме с професора, беше: Няма да позволи по никакъв метод да бъде опетнено името. 60 години се боря за това име ", описа Горанов.

Според финансовия министър държавната финансова ревизия не е сезирана по случая. " Това, с което разполагаме, е одитен отчет от вътрешния одит на Министерството на защитата от месец март 2017 година. Наистина ще се срещнем още един път с този одитен отчет, с цел да забележим дали има изказвания и някакви престъпления “, разяснява Горанов.

Оставката на Петров пристигна, откакто нескрито излезе одитен отчет, който разкрива, че като шеф на ВМА генералът е дал две публични поръчки за над 1.6 млн. лева на сдружения, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от който щерка му Руслана Петрова има дете, разкри следствие на bTV.

Заради сходни нарушения като народен представител от ГЕРБ в предходния парламент беше отхвърлен Стоян Тонев - дълготраен шеф на военната болница. Той беше упрекнат от прокуратурата за неизгодни покупко-продажби със Самостоятелна медико - диагностична лаборатория (СМДЛОД) „ Астра ” АД, като по този метод ВМА била ощетена с близо 16 млн. лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР