Министърът на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на

...
Министърът на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на
Коментари Харесай

Служебният здравен министър отмени уволнението на директора на „Пирогов“ д-р Димитров

Министърът на опазването на здравето Галя Кондева анулира заповедта за уволняване на шефа на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Валентин Димитров, оповестиха от незабавната болница.

Към момента инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница. Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания.

Болница „ Пирогов “ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема над 200 000 случаи на неотложност от цялата страна и поддържа структури, които нямат опция в България. Лечебното заведение извършва без просрочие заплащанията си за заплати към всички 2400 чиновници, написа още в известието на „ Пирогов “.

Договорът за ръководство на болничното заведение изтича в края на април и следва провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в управлението не са наложителни.

Породеното през последните месеци напрежение оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите и върху медицинските експерти, а краткосрочната смяна в управлението ще докара до нарушавания в естествения им темп на работа, споделят още от болничното заведение.

Миналата година желанието за промяна на шефа на най-голямата незабавна болница у нас стана причина за трус сред сътрудниците в ръководството - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Напрежение сътвори новината, че тогавашният здравен министър е отстранил шефа на „ Пирогов “ поради одит, осъществен в лечебното заведение, който сподели, че има финансови нарушавания.

Съдът спря вписването на новото управление на лечебното заведение, до момента в който не приключат спомагателните инспекции.

На изключително съвещание здравната комисия в Народното събрание изиска да бъде анулиран протоколът за освобождение на шефа на незабавната болница Валентин Димитров.

Според тогавашния здравен министър Христо Хинков и отчета за „ Пирогов “ насъбраната загуба в болничното заведение е към 31 милиона лева Същото демонстрират и данните на „ Пирогов “. Но това е за интервал от над 20 години, разясни шефът на незабавния институт в първото си публично изказване след началото на абсурда.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР