Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа покани китайската компания Синовак да

...
Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа покани китайската компания Синовак да
Коментари Харесай

Китай може да произвежда ваксини в Турция

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа предложения китайската компания Синовак да влага в страната за всеобщо произвеждане на ваксини.

Коджа, който организира видеоконференция с висши чиновници в Синовак, съобщи, че има вяра, че може да се създаде добър модел на съдействие сред компанията и страната му.

Турски медии обявиха, че от компанията Синовак, която създаде първата Covid-19 ваксина, употребена в Турция, са показали огромен интерес и в най-скоро време делегация ще дойде за диалози в Анкара.

Тази ваксина беше първата, прилагана в страната първо на на здравните служащи. Едва по-късно Турция съумя да получи имунизацията на Пфайзер-Бионтек и тя стана втората прилагана в страната.

Министерството на здравеопазването съобщи в изказване в неделя, че Koджa е подчертал значимостта на световното съдействие против пандемията. „ Каня ви да инвестирате в Турция за произвеждане на ваксини и да издигнете нашето съдействие на друго равнище. Министерството на здравеопазването е готово да предложи поддръжка за вашите вложения. Ние отдаваме значение на производството на ваксини, най-вече на имунизацията против COVID-19, само че също по този начин и на взаимно произвеждане на други ваксини против грип и хепатит А “, съобщи Koджa. Министърът съобщи, че биха могли да разработят и модел за съдействие за всеобщо произвеждане на локално създадена турска неактивна ваксина, която сега е във фаза 3. " По този метод вашата компания ще усили своя пазарен дял, до момента в който Турция ще извърши трансфер на технологии ", сподели той. На срещата ръководителите на Синовак обявиха, че ще изпратят техническа делегация в Турция, с цел да обсъдят методите за съдействие. Те показаха ангажимент да основат локално индустриално оборудване в Турция и да усилят „ потенциала за съдействие с турски учени “. Те също по този начин показаха интерес към подпомагане за следене на нови разновидности в Турция и доставка на повече ваксини в страната, " с цел да се доближим до края на пандемията. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР