Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров утвърди образците за Цифров

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров утвърди образците за Цифров
Коментари Харесай

Здравният министър утвърди образците за COVID сертификат на ЕС

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус CERTIFICATE) за осъществена имунизация против COVID-19.

В заповедта под формата на приложения са посочени образците за Цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус CERTIFICATE) за приключена имунизационна скица, за незавършена имунизационна скица и за приключена смесена имунизационна скица.

Сертификатът се основава в електронния имунизационен указател след регистриране на осъществената имунизация и се дава по искане на лицето, получило ваксина против COVID-19, от медицинския експерт, приложил имунизацията или от общопрактикуващия доктор.

Ваксинираните лица ще могат да смъкват своя цифров документ в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна осведомителна система

За всички осъществени до 1 юни 2021 година имунизации ще бъдат основани цифрови Коронавирус документи на Европейски Съюз, като жителите ще могат да ги получат по общия ред.

Заповедта влиза в действие от 1 юни 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР