Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си постави бустерна доза

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров си постави бустерна доза
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров си сложи бустерна доза от ваксината срещу COVID

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров си сложи бустерна доза от имунизацията на Pfizer против ковид през днешния ден. Припомняме, че през юни от отрасловото ведомство оповестиха, че той се е имунизирал с еднодозовата ваксина на Janssen. Кацаров е и преболедувал COVID-19.

„ Това е апел към хората да се имунизират. Като всеки разумен човек и като всеки доктор, чиято първа грижа е положителното на пациентите - е добре да бъде песимистичен към появяването на нови медикаменти, ваксини, при неналичието на задоволително доказателства. Една година по-късно, когато в света са сложени над 7 милиарда дози - няма никакво подозрение в сигурността на тези ваксини, защото случаите на странични реакции са по-малко от една на милион. Няма никакво подозрение в успеваемостта им”, разяснява доктор Кацаров.

Той добави: „ Ваксината е потвърдила както сигурността си, по този начин и успеваемостта си. Ако някой е имал подозрения, в това число здравословни, към този момент няма никакво съображение да се съмнява. Призивът ми към хората е да се ваксинират”, моли здравният министър.

Кацаров разяснява и имунизационното покритие в страната: „ Към днешна дата са сложени към 3 500 000 дози - над 1 800 000 души са изцяло ваксинирани. Не сме достигнали още 30%. След въвеждането на зеления документ внезапно се усили броят на имунизираните хора. Ще отнеме време обаче да се компенсира изоставането в кампанията”, посочи отрасловият министър.

Относно четвъртата вълна, той уточни, че най-лошото от нея към този момент е минало. „ Ограниченията обаче няма да отпадат и би трябвало да се задържат. Макар, че наклонността е обърната - броят на инфектираните понижава, на заетите кревати и умрелите - също, заплахата не е преминала”, предизвести Кацаров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР