Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността ръководител

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността ръководител
Коментари Харесай

МЗ и представителството на ЕК заедно умуват как да насърчат ваксинацията у нас

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и изпълняващият длъжността началник на Представителството на Европейска комисия у нас Цветан Кюланов разискаха опциите за съдействие за разпространение имунизацията против COVID-19 у нас.

Кацаров съобщи, че министерството поддържа акцията на Представителството на Европейска комисия в България за информиране на обществото и поощряване на имунизацията против ковид.

Той уточни, че посредством здравните посредници ведомството е готово да спомага и логистично за разпространяване на осведомителни материали в отдалечените региони и измежду малцинствените групи. Целта е посланията на акцията да доближат до оптимален брой хора.
 Въвеждат график за имунизация против COVID-19 според от възрастта
Въвеждат график за имунизация против COVID-19 според от възрастта

От понеделник до четвъртък ще се имунизират главно хора над 60 година

Здравният министър акцентира, че единствено когато достигнем 70% групов имунитет, ще може да се върнем към естествения живот. По тази причина по негови думи е извънредно значимо институциите да работят дружно, с цел да може информацията да стигне до всички жители.

На срещата беше разискван и Д-р Кацаров означи, че сега се приготвят промени в него в частта " Здравеопазване ", които се чака да бъдат подготвени до края на тази седмица. Като съществени акценти в предложенията той открои дигитализацията и нововъведенията в бранша, както и електронното опазване на здравето.
 В София имунизират всички в
В София имунизират всички в " зелените коридори " макар новия график

" Какво да вършим, като няма искащи над 60 година? Да спрем да имунизираме ли ", питат медиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР