Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение
Коментари Харесай

Новият здравен министър отмени заповедта за оставката на директора на „Пирогов“

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева анулира заповедта за уволняване на шефа на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Валентин Димитров.

„ Към момента инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница. Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания “, оповестиха от здравното министерство.

Болница „ Пирогов “ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема над 200 000 случаи на неотложност от цялата страна и поддържа структури, които нямат опция в България. Лечебното заведение извършва без просрочие заплащанията си за заплати към всички 2400 чиновници, показват още от ведомството.

Договорът за ръководство на УМБАЛСМ „ Пирогов “ изтича в края на април и следва провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в управлението не са наложителни.

„ Породеното през последните месеци напрежение оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите и върху медицинските експерти, а краткосрочната смяна в управлението ще докара до нарушавания в естествения им темп на работа “, се споделя още в известието на здравното министерство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР