Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведе разговор с Негово

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведе разговор с Негово
Коментари Харесай

Здравният министър посети Патриарх Неофит в болницата

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев организира диалог с Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, който беше настанен в УМБАЛ „ Софиямед “ преди дни. Това оповестиха от Здравното министерство.

Припомняме, че от канцеларията на Светия синод оповестиха, че поради изостряне на хроничните му болести Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е настанен за диагностика и лекуване в университетската болница. По-късно от " Софиямед " оповестиха, че на Негово Светейшество са направени проучвания за диагностично уточняване на положението му и той ще остане за лекуване в болничното заведение.

Д-р Меджидиев е коментирал с шефа на лечебното заведение доктор Йордан Пелев готовността на болничното заведение за посрещане на възможна по-тежка Коронавирус вълна, обезпечеността на лечебното заведение с болнични кревати, кадровия запас на болничното заведение и така нататък „ Въпреки че специалистите, на база индикаторите, които следим, не чакат вълна с мащабите на предходните, за мен и екипа ми е основно да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при нужда ще им бъде оказана качествена и навременна здравна помощ, а лекарите и сестрите да работят в оптимално предвидима конюнктура “, съобщи доктор Меджидиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР