Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министърът на регионалното

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и министърът на регионалното
Коментари Харесай

Държавата ще строи детска болница в район Овча купел

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков оповестиха, че ще проектират и изградят детска болница в кв. " Горна баня " в столичния Район " Овча купел ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Теренът разрешава да бъде построена с изключение на детска болница и хотел за родители, като той е определен от пет терена.

На брифинг след съвещание на Министерски съвет Министър Шишков акцентира, че е извънредно значимо е да има детска болница.

" Ние придобиваме всичко належащо като терен, с цел да можем да проектираме и изградим болничното заведение ", сподели той. Болницата ще разполага с парк и всичко належащо по думите му и ще бъде оповестена за народен обект.

" Предстои сключване на прелиминарен контракт по член 15 и ще бъде променен подробния устройснвен проект ", сподели още Шишков и добави, че в границите на месец или два следва да бъде утвърден.

Меджидиев съобщи, че дружно с министър Шишков ще посетят няколко лечебни заведения в Европа, с цел да се ориентират и приготвят. " Искаме да бъде на извънредно високо равнище детската болница ", съобщи той. По думите на здравния министър подготовката на проекта за проектирането на детската болница може би ще отнеме към 5 или 6 месеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР