Министърът на здравеопазването Асена Сербезова e решила да даде на

...
Министърът на здравеопазването Асена Сербезова e решила да даде на
Коментари Харесай

Сербезова ще съди бившия директор на Онкологията, след като той я уличи в зависимост от частна фирма

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова e решила да даде на съд за клюка доктор Стефан Константинов - досегашен шеф на столичната онкологична болница, който беше отхвърлен от нея преди дни.

Константинов твърди, че формалните претекстове за уволнението му са прикритие за други частни ползи, които стоят зад решението на Сербезова.

В изявление за bTV той я упрекна в " тежки зависимости от фармацевтичната промишленост ", като даде образец с това, че зам.-министър на опазването на здравето е някогашен шеф на компания, изгубила поръчка за доставка на изотопи за 1,6 млн. лева в Онкологията.

" Фирмата губи поръчката и апелира в Комисия за защита на конкуренцията. В Комисия за защита на конкуренцията удостоверяват, че решението на болничното заведение е вярно, компанията не е съгласна и апелира пред Върховен административен съд. От Върховен административен съд също удостоверяват, че болничното заведение е права. Познайте шефът на компанията, която апелира и е изгубила делата против болничното заведение - изгубила е и пазар за 1,6 млн. лева - къде се намира? Директорът на тази компания е зам.-министър на опазването на здравето. А сега извършва функционалностите на министър на опазването на здравето, тъй като госпожа Сербезова е на " заслужена " отмора ", сподели Стефан Константинов в сряда в утринния блок на bTV.

В изявлението той твърдеше още, че има и други доказателства за мнението си, че Асена Сербезова е взела решения в полза на фармацевтичната промишленост.

Малко по-късно от Министерството на здравеопазването оповестиха, че тя ще заведе дело против него за клюка.

Преди ден Константинов даде конференция, на която разказа в какво положение е заварил Онкологията и в какво положение я предава на идващия шеф, като сложи под въпрос за какво Министерство на здравеопазването е решило да го уволни на фона на усъвършенстваните финансови резултати.

Бившият здравен министър (2010-2012) изиска министър председателят в оставка Кирил Петков също да вземе отношение по проблема.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР