Министърът на вътрешните работи Валентин Радев представи приоритетите и мерките

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев представи приоритетите и мерките
Коментари Харесай

МВР се хвърля на борба с телефонните измами и младежката агресия

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев показа целите и ограниченията на Националния съвет по предварителна защита на престъпността за 2018 година. Акцентът е подложен върху ограничението на измамите и похищенията над възрастни хора и намаляването на младежката експанзия.

Валентин Радев ръководи новия състав на Националния съвет по предварителна защита на престъпността , образуван през октомври, в който вземат участие 12 заместник-министри и ръководители на организации и дирекции, които имат отношение към казуса.

На съвещанието участниците одобриха Отчет за осъществяване на целите и задачите от Плана за предварителна защита на престъпността през предходната година. Приета е и работна стратегия за 2018 година , в която като главен акцент са изведени ограниченията, свързани с ограничение на измамите и похищенията над възрастни и самотноживеещи хора, секване кражбите на селскостопанска продукция, ограничение на противозаконната сеч и противозаконната търговия с културни полезности , както и понижаване на закононарушенията срещу собствеността.

Включени са и ограничения, ориентирани към понижаване насилието измежду децата и младежите, ограничение броя на необхванатите и прибързано напусналите просветителната система деца и повишение на просветителния, културния и обществения статус на маргинализираните групи от обществото .

Министър Радев уточни, че предварителната защита и противодействието на стандартната престъпност са измежду главните цели в Програмата за ръководство на държавното управление на страната за интервала 2017 - 2021 година, изтъквайки, че превантивната активност може да бъде сполучлива единствено, в случай че са ангажирани и си взаимодействат държавни и локални органи, публични организации и жители.

" Тъй като престъпността е комплицирано обществено събитие, резултат от въздействието на доста фактори като социално-икономическото положение на страната , виталното ниво на жителите, качеството на образованието и обсега на децата в просветителната система, а също и фамилната среда, институциите и обществеността следва да си сътрудничат и да работят взаимно за противодействието й и най-много за нейната предварителна защита ", съобщи Радев.

Той напомни, че през април 2016 година от предходния състав на Националния съвет по предварителна защита на престъпността е утвърден План за осъществяване на целите и реализиране на задачите за интервала 2016 - 2018 година, който включва 5 целта и над 110 ограничения за битка с стандартната престъпност.

Изграждането на устойчиви партньорства за предварителна защита на престъпността сред органите на държавната власт, неправителствените организации, бизнес а и гражданското общество е измежду главните цели, залегнали в проекта, наред с построяването на сигурна и безвредна среда в обитаемоте места и основаване на среда на приемливост измежду децата и младежите и възпитаване на дух на отговорност и насърчаване на гражданска просвета. Друг главен приоритет е основаване на условия за понижаване на риска от закононарушения измежду уязвими групи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР