Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков предаде официално

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков предаде официално
Коментари Харесай

Демерджиев по стъпките на Рашков бори криминалния вот

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи публично " щафетата " на наследника си. Новият министър на Министерство на вътрешните работи и вицепремиер е Иван Демерджиев - някогашен длъжностен министър на правораздаването във втория длъжностен кабинет на президента Радев през предходната година.

Отиващият си Министерство на вътрешните работи началник не спести суперлативи по адрес на наследника си. " Имал съм опция да работя с него по времето, когато той беше в министерството на правораздаването след Янаки Стоилов и съм с извънредно положителни усещания от неговата подготвеност, активност и, естествено, с слагане на значими въпроси за решение от Висшия правосъден съвет. Убеден съм, че сътрудника Демерджиев ще продължи това, което Министерството на вътрешните работи до през днешния ден свърши , ще надгради това, което е направено и реализирано. И несъмнено, нещо доста значимо, есента ще имаме съображение да кажем, че е продължена наклонността за ограничение на престъпния избор. "

Рашков още веднъж подчертава върху свършеното от него през ръководството му, в началото като длъжностен, а по-късно и като постоянен вътрешен министър - 20-процентното нарастване на заплатите на служителите на реда, 100-процентовото увеличение на парите за облекла на чиновниците, както и също двойното нарастване на парите за финансови разноски на ведомството - от 15 на 30 милиона лв. след актуализацията на държавния бюджет. На 99% била приключена и промяната на структурата на Министерство на вътрешните работи по места, целяща да усъвършенства ресурса и чиновниците в другите региони на страната.

" Затова се сюрпризирам по какъв начин напоследък някои заинтригувани политически среди със своите представители зачертават постигнатото от актуалното управление на Министерство на вътрешните работи, без да се интересуват и от документите, които са налични и всеки може да се запознае с тях. Ако мога нагледно по този начин да се изразя - ние оставяме едно положително завещание за служебното управление оттук насетне, материална обезпеченост и ред други неща, които пропущам умишлено, тъй като прекомерно дълго приказвах ", приключи той.

Прозрачност, честност и професионализъм. Това показа като главно житейско и професионално верую пък от своя страна наследникът на Бойко Рашков Иван Демерджиев. Именно те щели да бъдат определящи за работата на силовото ведомство през ръководството му, увери той.

" Като министър на вътрешните работи подсигурявам, че Министерство на вътрешните работи във всичките си дейности ще се управлява от закона, който ще бъде прилаган тъкмо и еднообразно към всички. Ние осъзнаваме, че главната ни задача ще бъде обезпечаването на законосъобразното протичане на изборния развой и на елиминиране на всички практики на престъпен избор, като ще стъпим на постигнатото от предходните кабинети и мощно се надявам да го надградим ", очерта главните си цели новият министър.

Дейността на Министерство на вътрешните работи нямало обаче да се ограничи само с провеждането на почтени избори, като полицията щяла да работи и за усилване на битката с мигрантския напън, с стандартната престъпност, с контрабандата, с Данък добавена стойност измамите. И още: " Ще обърнем изключително внимание на това, което се случва по българските пътища, като ще бъдем извънредно стимулирани да проведем ефикасна битка със водачите, които си разрешават да ръководят МПС след използването на алкохол, след използването на наркотични субстанции или с извънредно огромна скорост. Така че войната по пътищата да бъде в случай че не прекратена, то тя да има по-малко жертви от тези, които сега следим. "
 Министерство на вътрешните работи се хвали с нараснала успеваемост, Рашков не регистрира за неточност ареста на Борисов
Министерство на вътрешните работи се хвали с нараснала успеваемост, Рашков не регистрира за неточност ареста на Борисов

Разкрити са 47% от осъществените закононарушения за интервал 01.01.22-31.07.22 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР