Министърът на вътрешните работи призна, че в момента на границата

...
Министърът на вътрешните работи призна, че в момента на границата
Коментари Харесай

Демерджиев на брифинг с Катрин Де Бол: На границата има най-много човешка сила от 10 години насам

Министърът на вътрешните работи призна, че сега на границата ни има неравномерно покритие откъм техника по цялата линия, оградата е с друга степен на успеваемост с оглед възпрепятстване на мигрантите и по тази причина задачата е да се покрие с човешка мощ тази липса. „ В момента има най-вече човешка мощ от 10 години насам на границата.  Полагат се старания техниката да покрие цялата линия и да премахнем спомагателните сили ”, сподели Иван Демерджиев по време на взаимния брифинг с шефа на „ Европол ” Катрин Де Бол, която е на посещаване у нас.

Министърът акцентира, че тече полицейска интервенция във връзка с всички лица, които са обвинени в каналджийство и противозаконни мигрантски действия. Той съобщи, че се ревизират и полицейски чиновници, които вероятно са забъркани, а там, където се открият такива данни, ще бъдат предадени на способената прокуратура, разяснява още Демерджиев.

По тематиката с възрастта на водача, който управляваше рейса, лишил живота на двама служител на реда в Бургас той добави, че са назначени всички експертизи, има и запитвания до органи и институции, защото е известно, че в България те заявяват възраст, която може и да е действителна.

От своя страна шефът на „ Европол ” изрече съболезнования за гибелта на служителите на реда в Бургас и акцентира, че „ тази покруса демонстрира още един път на какъв риск са изложени всекидневно служителите на реда. Показва и по какъв начин незаконните мрежи работят динамично и бързо се приспособяват към новите условия ”.

„ България е измежду главните страни на пренос на мигранти по Западнобалканския маршрут, които влизат на територията на страната през сухопътната граница с Турция. България дава на Европол информация за маршрутите, мрежите и настоящите следствия. Затова показах, че страната е доста скъп, предпочитан наш сътрудник ”, сподели още тя и даде поръчка, че Европол ще продължи да оказва поддръжка на страната ни.

По думите ѝ обстановката в Европейския съюз се е трансформирала трагично, ето за какво е имало нужда от усилване ролята на Европол и нужда от подсилване на взаимната активност на страните членки.

Катрин Де Бол добави още, че през последните 5 година следим трикратно нарастване на размера на информация сред българските служби и Европол:  „ Нашето съдействие докара до доста триумфи с каналджийството и трафика на хора, контрабандата на цигари, подправяне на валута и документи. Бяха разрушени две незаконни печатници за европейски документи, арестувани са 6 души, конфискувани са подправени банкноти, всичко това на стойност 7,7 млн. евро ”, даде образец тя.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР