Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи снощи,

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи снощи,
Коментари Харесай

Операцията за спасяването на миньори, затрупани от свлачище в мина в Източна Турция, е прекратена

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви нощес, че дейностите за спасяването на девет затрупани миньори в златодобивна мина в окръг Ерзинджан, Източна Турция, са прекратени поради регистриран сериозен риск от ново свлачище, оповестява държавната телевизия ТРТ Хабер, представени от Българска телеграфна агенция.

Инцидентът стана на 13 февруари. Около 10 милиона тона почва, насъбрана по хълмовете, се свлече в долината, където се прави добивът на злато. 

Девет миньори, които макар интензивната работа на избавителните екипи към момента са в неопределеност, останаха под свлачището.  

Вътрешният министър и министърът на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар посетиха мястото на случая и оповестиха, че през последните няколко дни изискванията на труд на избавителните екипи са станали извънредно тежки. 

„ Продължаваме да търсям деветимата останали под почвената маса служащи. Виждате, че работим интензивно като не жалим запаси. За страдание е регистриран значителен риск от ново свлачище, по отношение на това се постанова да се погрижим за живота на избавителните екипи. Тяхната сигурност и сигурност в този момент е приоритет “, съобщи министър Йерликая, представен от ТРТ. 

Той добави още, че работата по премерване на риска в региона протича с присъединяване на доста учени и инженери, които си служат с най-съвременни устройства. 

Двамата министри оповестиха, че в региона са направени сеизмични измервания с радар, подложен на главните хълмове в долината. По време на измерванията излиза наяве, че почвената маса по хълмовете към котловина, в която се добива злато, става все по-активна и нестабилна. 

„ От първия ден на случая работим с вярата да поднесем положителни вести, само че за жалост действителността е такава. Ще продължим да измерваме и да следим риска от ново срутване на почвената маса и в случай че данните, които получаваме разрешават, ще обновим избавителните действия “, заключи министър Болат. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР