Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви по

...
Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля заяви по
Коментари Харесай

Косово: Вучич ще бъде арестуван, ако влезе в страната ни без разрешение

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля съобщи във връзка изказването на президента на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., че ще посети Грачаница доста скоро, че " Вучич ще бъде задържан, в случай че се опита да пристигна в Косово без позволение от Прищина ", оповестява белградският вестник " Политика ".

Попитан дали ще арестуват Вучич, в случай че пристигна в Косово, Свечля съобщи, че " всеки, който влезе на територията на Косово без позволение, ще бъде задържан, в това число президентът на Сърбия “.

" Ако той изпрати молба, решението ще бъде на премиера дали да даде позволение на Вучич или не. Как смятате, че някой, непознат жител, може да влезе в Република Косово без разрешението на косовските институции. Просто нямате страна, в случай че ръководителят на друга страна влезе на ваша територия без позволение. Вучич е толкоз вманиачен, че да пристигна в Косово без позволение ", коментира Свечля.

Свечля също по този начин съобщи, че обстановката със сигурността в северната част на Косово " в никакъв случай не е била по-добра ", оповестява Косово онлайн.

Той добави, че на север държавното управление на Косово " се бори против незаконните групи, като по този метод подсигурява законността и реда ".

" Северно Косово беше черна дупка във връзка с законността и реда, степента на конституционност. Виждахме тази обстановка като неприемлива, по тази причина я променихме радикално. Вече има функциониращи институции, които работят за обезпечаване на реда, мира и спокойния живот на популацията там. Това са главните параметри, които задаваме ", сподели Свечля.

По думите му измененията към този момент са забележими, съобщи Българска телеграфна агенция. " Имаме полиция, която извършва ежедневните си отговорности. Имаме доста положително съдействие с жителите там ", сподели Свечля.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР