Министърът на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден се срещна

...
Министърът на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден се срещна
Коментари Харесай

Нови по-строги мерки срещу футболното хулиганство в Белгия

Министърът на вътрешните работи на Белгия Анелис Верлинден се срещна с ръководители на лигата и на футболните клубове в страната в понеделник, с цел да им показа елементи от плана за закон за битка с футболното безчинство, до който се стигна след голям брой произшествия през сезона. 

Срещата се организира, откакто мачът от елитната група сред Шарлероа и Мехелен бе пресечен през уикенда поради държанието на почитателите. Срещата бе прекъсната, откакто ултраси на Шарлероа запратиха факли на терена. Преди няколко седмици дербито сред Стандард Лиеж и Андерлехт също бе прекратено в 63-ата минута поради безредиците по трибуните. През предишния сезон поради случаите се стигна и до възбрана за гостуващи почитатели в продължение на месец в първите две дивизии. " Няколко почитатели слагат под въпрос сигурността на доста хора и това вреди на имиджа на футбола ", сподели министърът. " Предварителното оповестено усилване на закона за футбола е безусловно належащо ", добави той. 

Част от проекта на белгийското държавно управление е да се наложат по-тежки санкции и да се затрудни достъпът на хулиганите до стадиона. Според новия закон, който би трябвало да бъде утвърден от федералното държавно управление, клубовете ще бъдат наказвани грубо, в случай че не съблюдават разпоредбите за продажба на билети или в случай че не вземат ограничения за възбраната на факлите. Провенения като физическо принуждение, расизъм или приложимост на пиротехнически средства, ще бъде наказвано с до 10 години възбрана за посещаване на стадиона вместо сегашните 5. Стюардите и сътрудниците, които работят за частни охранителни компании, към този момент ще имат право да ревизират идентичността на почитателите, с цел да не се позволяват на трибуните такива със забрани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР