Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на
Коментари Харесай

Министър Маринов се разписа в Златната книга на Европол


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посетиха Европол по покана на изпълнителния шеф на организацията Катрин де Бол.

Де Бол даде висока оценка на съдействието с българските правоприлагащи органи и дейното им присъединяване в обмена на информация по канала на Европол. На срещата бяха подчертани положителните резултати в осъществяването на Политическия цикъл на Европейски Съюз за битка с тежката и проведена престъпност. Директорът на Европол оцени високо интервенции и предоставяната информация от България по линия на противодействието на трафика на опиати, противозаконната миграция, контрабандата на акцизни артикули и киберпрестъпността.

От своя страна министър Маринов поддържа новата тактика на Европол 2020+, която се концентрира върху даване на по-качествени услуги на страните членки, повече оперативна поддръжка и еластичност, както и по-добро ръководство и потребление на информацията.

В рамките на визитата министър Маринов и основен комисар Иванов организираха и среща със заместник-директора по интервенциите на Европол Вил ван Гемерт и ръководителите на оперативни отдели в организацията. Целта беше да се срещнат с опциите за поддръжка, които организацията може да окаже на България.

Министър Маринов остави обръщение в Златната книга на Европол, каквато е традицията при визити на висопоставени лица.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР