Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно със заместник-министър Ивелина

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно със заместник-министър Ивелина
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Поставяме началото на надграждане на практическото обучение на служителите с полицейски правомощия ​

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов , дружно със заместник-министър Ивелина Дундакова и основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, на място се срещнаха със почналия развой по образование на полицейските чиновници , оповестиха от ведомството.

Те наблюдаваха подготвителния развой, проведен в Академията на Министерство на вътрешните работи за управителни чиновници от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Заложената цел е повишение на професионалната подготовка, подготвеност и на практика умения на чиновниците.

„ Анализите, които направихме, демонстрират, че образованието – единствено и само на входа на системата при кандидатстване в структурите на Министерство на вътрешните работи, не е задоволително. То би трябвало да продължи и през всяка година, редовно и от време на време “ , разяснява министър Стоянов.

„ Целта е да сложим чиновниците оптимално покрай действителните обстановки, с които се сблъскват ежедневно – при осъществяването на полицейски инспекции те ще работят в рискови обстановки – извеждане на лица от автомобил, задържане, гонене и други сериозни обстановки. Този развой е извънредно нужен и без значение, че във времето е бил занимателен и неглижиран, считаме, че той би трябвало да бъде изведен на дневен ред “ , изрично съобщи вътрешният министър.

Той уточни, че в отговор на поставените цели образованието е стартирало предходната седмица по негово предписание и със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

В Академията на Министерство на вътрешните работи курсът на образование ще преминат всички управителни чиновници от регионалните дирекции, които в следствие ще предадат наученото на сътрудниците си по места. Допълнително този развой започва и в съответните дирекции , като чиновници от секторите „ Специализирани тактически дейности “ ще предават на терен своя опит на служителите на реда в границите на проведените на практика занятия . Идеята е това образование да бъде редовно, от време на време, без спиране. Затова то ще бъде заложено в годишните проекти на безусловно всяка регионална дирекция. По думите на вътрешния министър, управлението на ведомството слага началото на развой на надграждане на знанията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР